Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί 2012: Ιωάννης Πρώτου: «Τα κάνουμε όλα μόνοι μας στην Ελλάδα»

Συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής στο youtube.com με αφορμή την κατάκτηση της 4ης θέσης στα 400 μέτρα των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012 έδωσε ο Γιάννης Πρώτου.


Ο Έλληνας αθλητής τόνισε αρχικά για την 4η θέση που κατέκτησε: «Σίγουρα έκανα πολύ καλύτερο χρόνο από ότι στο Πεκίνο, μία θέση πιο κάτω, γιατί η λεπτομέρεια κάνει τον πρωταθλητή, όπως λένε και εμείς τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν έχουμε τις λεπτομέρειες για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Κάνουμε δωρεάν πρωταθλητισμό. Μόνοι μας παλεύουμε, εγώ και ο προπονητής μου, μόνοι μας ψάχνουμε τους ιατρούς για τους τραυματισμούς μας, μόνοι μας ψάχνουμε τους φυσικοθεραπευτές μας, μόνοι μας ψάχνουμε το αθλητικό υλικό. Πιστεύω ότι αυτοί που ήταν μπροστά μου και όχι μόνο μπροστά μου, αλλά και πίσω μου τίποτα δεν κάνουν από όλα αυτά και έχω μιλήσει και με τα παιδιά τα έχουνε έτοιμα αυτά. Τα αυτονόητα τα έχουν αυτοί που είναι αθλητές και πρωταθλητές υψηλού επιπέδου».

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012: Πρόκριση για Τσαγκάρη, εκτός ο Καραούζας

 

Την πρόκριση στον αποψινό (03/09) τελικό των 50μ. πρόσθιο κατηγορίας SB3, εξασφάλισε ο Βασίλης Τσαγκάρης.

Ο αθλητής του Θεόδωρου Κυριακόπουλου, ήταν τρίτος στην β' προκριματική σειρά με 52.39 και με την πέμπτη επίδοση συνολικά βρέθηκε στην οκτάδα του τελικού, αντίθετα από τον Κωνσταντίνο Καραούζα ο οποίος με 55.81 ήταν 5ος στη σειρά του και ένατος στη γενική κατάταξη των προκριματικών.

Ο μοναδκός κολυμβητής που είχε επίδοση κάτω από τα 51 δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα 50.42, ήταν ο Ισπανός Μιγκέλ Λούγκε.

Πηγή: onsports.gr



Παραολυμπιάδα 2012: Προκρίθηκε στον τελικό η Ριζάογλου, εκτός η Καλπακίδου

 Στον τελικό των 100μ ελεύθερο γυναικών κατηγορίας S3, προκρίθηκε η Σεμιχά Ριζάογλου.

Η 25χρονη αθλήτρια, με επίδοση 2:17.82 κατέκτησε την 3η θέση στη σειρά της και με την 5η επίδοση προκρίθηκε στον σημερινό (3/09) τελικό του αγωνίσματος. Ωστόσο, εκτός οκτάδας έμεινε η Μαρία Καλπακίδου, η οποία είχε τον 11ο χρόνο των προκριματικών με 2:54.88.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η Ουκρανή Όλγα Σβιντέρσκα με 1:45.34, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.


Πηγή: Onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου