Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Διεθνές Συνέδριο Ατόμων με Αναπηρία στο Ντίσελντορφ

Από τις 10 ως τις 13 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ ειδική εμπορική έκθεση «REHACARE 2012», αφιερωμένη στους ανθρώπους με περιορισμένες σωματικές ικανότητες και σε εκείνους που χρειάζονται ειδική φροντίδα και περιποίηση.

Στην ΄Εκθεση συμμετέχουν εκπρόσωποι 851 εταιρειών από 32 χώρες και 100 και πάνω ομάδων στήριξης, ενώσεων και οργανώσεων, καθώς επίσης και αστέρια των Παραολυμπιακών Αγώνων 2012. Στο πλαίσιο της ΄Εκθεσης πραγματοποιούνται οι εργασίες του καθιερωμένου Συνεδρίου και μια σειρά από θεματικές συναντήσεις, όπου μπορεί να πάρει κανείς πλούσιες πληροφορίες πάνω σε επίκαιρα θέματα και τάσεις. Θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι το εξής: «Αυτοτελής διαβίωση και φροντίδα στο σπίτι». Οι διαλέξεις που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο για την αποκατάσταση, την φροντίδα και την διοργάνωση του περιβάλλοντος χώρου, θα κεντρίσουν μεγάλο ενδιαφέρον των ειδικών των ασθενών και των συγγενών τους.

Στην Έκθεση ήρθαν και εκπρόσωποι από τη Ρωσία, το ταξίδι των οποίων στη Γερμανία, δυστυχώς, επισκιάστηκε από αρκετές παρεξηγήσεις. Ο πιλότος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας για λόγους ασφαλείας αρνήθηκε να πάρει στο αεροσκάφος του τους Ρώσους με αναπηρικά αμαξίδια, παρά το γεγονός ότι όλοι τους είχαν περάσει με επιτυχία τον έλεγχο εισιτηρίων και αποσκευών check-in. Σχολιάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση ο Αλεξέι Γκέρβας, πιλότος, ειδικός στα ζητήματα της αεροφοβίας και επικεφαλής του Κέντρου «Πετούμε χωρίς φόβο», είπε:
- Η Αεροπορία είναι ξεκάθαρη δομή, και όλες οι πράξεις οποιουδήποτε προσώπου είναι προσδιορισμένες από τους αντίστοιχους κανονισμούς. Υπάρχει και η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία ρυθμίζει με σαφήνεια τον αριθμό εκείνων ή άλλων επιβατών και θεωρώ ότι ο πιλότος ενήργησε σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς.
Φυσικά, η απειλή για την ασφάλεια μπορεί να δημιουργηθεί, π.χ., σε περίπτωση εμφάνησης έκτακτης ανάγκης μεταφοράς επιβατών κατά τις ιδιαίτερα σημαντικές φάσεις της πτήσης, όπως είναι η απογείωση και προσγείωση και δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα εξασφαλιστεί χωρίς ειδική προετοιμασία η μεταφορά έξι ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια.

Σε περίπτωση δε, όταν είναι γνωστή εκ των προτέρων η πτήση τέτοιων ατόμων, μπορεί, βέβαια, να αυξηθεί ο αριθμός των αεροσυνοδών ή αρσενικού προσωπικού στη δοσμένη γραμμή, οι οποίοι σε περίπτωση εμφάνησης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης θα μπορέσουν να προσφέρουν την χρειαζούμενη βοήθεια στους ανάπηρους επιβάτες κατά την μεταφορά τους.

Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι ειδικοί κατέδειξαν χειροπιαστά την ανάγκη της αλλαγής της υποδομής για να προσαρμοστεί καλύτερα για άτομα με αναπηρία. Την ίδια μέρα, τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας μεταφέρθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο, απ’ όπου πέταξαν με επιτυχία στο Ντίσελντόρφ με αεροσκάφος ρωσικής αεροπορικής εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου