Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

4 Nοεμβρίου 2015: Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο.


Χτες το πρωί ξεκίνησαν να μαζεύονται στο κέντρο της Αθήνας Άτομα με Αναπηρία απ' όλη την Ελλάδα. Μαζί τους και εμείς το Amea-Logos !!! Στόχος της συγκέντρωσης ήταν η διαμαρτυρία ενάντια στις “πολιτικές που συνθλίβουν τους ανθρώπους με αναπηρία” και όχι μόνο αλλά στην καταπάτηση των δικαιωμάτων στην εκπαίδευση, την εργασία, την ανεξάρτητη διαβίωση.





Όλοι μαζί διεκδικήσαμε διεκδίκησαν αξιοπρέπεια, κοινωνική προστασία, ισότητα, δικαιοσύνη. Διατρανώσαμε το δικαίωμα στην πρόνοια, στα εισοδήματα, στα επιδόματα, στις συντάξεις, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Η πορεία κατέληξε μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων, όπου εκπρόσωποι των φορέων κάθε αναπηρίας και χρόνιας πάθησης κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας....


Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν τα βλέμματα "έκπληξης" των περαστικών μπροστά στη θέα της μαζικότατης παρουσίας στην πόλη των Αθηνών, των ατόμων με αναπηρία. Αυτό ήταν μόνο η αρχή... Η κοινωνία και η πολιτεία πρέπει να μάθει πως υπάρχουμε, ζούμε και είμαστε πολίτες με τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα με όλους !!!



Μπορείτε να δείτε την πορεία εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου