Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί αγώνες 2012: Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών της Τετάρτης

Ένα ακόμα μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς ο Αριστείδης Μακροδημήτρης πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S2.
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε την απόσταση σε χρόνο 1:04.71, επίδοση που τον ανέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας έτσι το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο στην αγγλική πρωτεύουσα και 7ο για την Ελλάδα!

Την έκτη θέση στο μεγάλο τελικό των 50μ. ύπτιο γυναικών της κατηγορίας S2, πήρε η Μαρία Καλπακίδου με καλή παρουσία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε με χρόνο 1:24.37.

Στον τελικό των 50μ. ύπτιο ο Γιώργος Καπελλάκης κατετάγη έβδομος με χρόνο 1:10.73. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης παρόλο που δεν ανέβηκε στο βάθρο, έχει πολλές πετυχημένες στιγμές στην πλούσια καριέρα του.

Στην 7η θέση των Παραολυμπιακών Αγώνων στα 100μ. γυναικών της κατηγορίας Τ46 τερμάτισε η Στέλλα Σμαραγδή. Η 17χρονη αθλήτρια έκανε χρόνο 14.01 και ολοκλήρωσε την πετυχημένη παρουσία της στους αγώνες.

Στην έβδομη θέση κατετάγη ο Αναστάσιος Πετρόπουλος στον τελικό του μήκους της κατηγορίας F36 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ατομικό ρεκόρ με βολή στα 4.90μ.

Καλή παρουσία είχε ο Δημήτρης Ζησίδης στο αγώνισμα της σφαίρας, στις κατηγορίες F32/33, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Ο 37χρονος πρωταθλητής μας κατέκτησε την 8η θέση, με την καλύτερη επίδοσή του να είναι στα 7,48 μέτρα.


Η Ευαγγελία Ζίσκα κατέκτησε την 9η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έριξε καλύτερη βολή στα 9μ.76 και δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις του βάθρου.

Προσωπικό ρεκόρ, με βολή στα 31.37μ., πέτυχε ο Ηλίας Ναλμπάντης στον τελικό της δισκοβολίας των κατηγοριών F54/55/56 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Ο 40χρονος πρωταθλητής έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και κατετάγη 10ος.


Ο Νίκος Πανανός δεν κατάφερε να διεκδικήσει μετάλλιο στο ατομικό του BC3 στο μπότσια μετά το χρυσό που κατέκτησε στο ομαδικό του αγωνίσματος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας «χρυσός» Παραολυμπιονίκης ηττήθηκε 10-0 (5-0, 1-0, 3-0, 1-0) στον πρώτο αγώνα από τον Κορεάτη, Γιε Γιν Τσόι.

Εκτός των προημιτελικών του μικτού ατομικού της κατηγορίας BC2 του μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έμεινε ο Αλέξανδρος Παπαδάκης.
O Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 4-3 από τον Ισπανό Μανουέλ Μαρτίνεθ Πέρεθ, μένοντας έτσι εκτός συνέχειας του αγωνίσματος.

Στον τελικό των 100μ. γυναικών της κατηγορίας Τ13 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που θα γίνει την Πέμπτη (6/9), προκρίθηκαν οι Αλεξάνδρα Δήμογλου και Ανθή Καραγιάννη.



Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου