Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Θέατρο... Μεγαλη δι--ΕΞΟΔΟΣ !!!!



 «Πολλές φορές, στον δρόμο, μας αποφεύγουν όταν ζητάμε βοήθεια στη μετακίνησή μας. Βιάζουν την προσωπικότητά μας και παραβιάζουν την αυτονομία μας. Η λύση όμως δεν είναι η απομόνωση...»

ΘΕΑΤΡΟ... ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ... Μια διαφορετική επιλογή διασκέδασης αλλά και εκπαίδευσης.... Έχεις συμμετάσχει ή παρακολουθήσει θεατρική παράσταση στην οποία ηθοποιοί άτομα με αναπηρία ή άτομα χωρίς αναπηρία;
Ποιες οι εντυπώσεις σου και τα συναισθήματα σου μετά το "πέσιμο της αυλαίας";

Ιστορίες, απόψεις, συναισθήματα, απ' ενοχοποίηση του "φαίνεσθαι" και ελευθερία του "είναι" !!!!! Όλα αυτά για εμένα κρύβονται πίσω από το ανέβασμα μιας παράστασης.

Η συμμετοχή σε κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα προσωπικά προσφέρει χαρά, γαλήνη, απελευθέρωση συναισθημάτων και γενικά είναι ένας τρόπος εκτόνωσης. Φυσικά προσφέρεται και ως μέσο άμεσης "γροθιάς" στο ρατσισμό...

Τέλος έχοντας διαβεί και από τις δύο πλευρές έχω συνειδητοποιήσει ότι η απελευθέρωση των αισθήσεων είναι εξίσου έντονη !!!!

Ας υποστηρίζουμε λοιπόν αυτές τις προσπάθειες που ξεκίνησαν σιγά σιγά να γίνονται μέσα από την δημιουργία θεατρικών και χορευτικών ομάδων. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου